Ekosofia Green Screen met Annechien Meier inspirerende avond!

De zesde Green Screen afgelopen vrijdag 11 maart was zeker weer geslaagd te noemen. Hier alvast een impressie:

 

 

 

 

 

Met vier mensen uit de cirkel van Ekosofia waren we in oktober al naar de première gegaan van de film Borders in Our Mind bij Stroom in Den Haag en het is een eer dat Annechien Meier vrijdag in de Hub te gast was.  Het was boeiend om meer over haar projecten en de processen te leren. De metamorfose van het Panderplein is mijn ogen echt een meesterwerk dat als project naadloos aansluit op de tijdgeest, die vraagt om meer groen! Lees meer in de Ekosofia Nieuwsbrief van april, begin volgende maand te downloaden via:

http://ekosofia.org/nieuwsbrief.htm

Het verhaal gaat dat er in de hoofdstad een club mensen bijeenkomsten organiseert met als groter doel het verwezenlijken van een zelfvoorzienende wijk met biologisch gebouwde woningen, een gemeenschap gesteunde en ondersteunende biologisch-dynamische boerderij, permacultuur,  werkplaatsen en ateliers. Een groene wijk omgeven door een ecokathedraal buitengebied met innovatieve bedrijventerreinen en ondermeer een openlucht podium…

De Green Screen is een van die bijeenkomsten, iedere 2e vrijdag van de maand in The Hub. De avond is een coproductie van Stichting Ekosofia en Hub Amsterdam. Ondergetekende is de gastheer van de avond en in samenwerking met leden van Projectgroep Ekosofia Amsterdam bieden we elke maand een nieuw groen thema aan met een bijzondere spreker die ongeveer 20 minuten het vrije woord en beeld heeft. We bieden ons podium aan voor film- en documentairemakers, kunstenaars, architecten, boeren, wetenschappers, visionaire geesten, schrijvers,  autodidacten, inspirators en paradijsvogels. Daarna vertonen we een c.q. zijn/haar aan het thema (dat Ekosofia en Hub gerelateerd is) verwante film of documentaire. Als je zegt met groen bezig te zijn moet je hier toch echt een keer je gezicht laten zien… Vrijdag 8 april volgende kans!

Gezien het programma en de toegevoegde waarde en kwaliteit van onze sprekers zou een entreeprijs van 25 euro voor de Green Screen niet onredelijk zijn. We willen echter laagdrempelig blijven -de toegang is vrij- en werken daarom met waardering achteraf! Bezoekers bepalen na afloop van de avond zelf de waarde van de avond c.q. de financiële bijdrage/donatie aan Ekosofia. We investeren onze energie in het project omdat we het graag doen.

Binnenkort ook hier de aankondiging van het thema van de Green Screen in april… Nu eerst nog even de laatste voorbereidingen voor het Open Huis van aanstaande zondag, ook weer in The Hub. De flyer en het programma zijn te downloaden via de startpagina:

http://ekosofia.org/

WELKOM in The Hub op Ekosofia’s Transitie Symposium in spe!

Patrick van Uffelen a.k.a. de groene geus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s