Expeditie Ekosofia klein succes, grote visualisatie.

Zaterdag 16 april was de bestemming van de maandelijkse excursie -die projectgroep Ekosofia organiseert- de biologisch gebouwde wijk De Buitenkans in de Stripheldenbuurt in Almere.  Marc Crijns heeft een bijzonder informatieve en leuke rondleiding gegeven door de wijk met 55 biologisch gebouwde woningen en ter afsluiting in zijn werkelijk schitterende huis verteld over het bouwproces en alle voors en tegens. Op het Open Huis van 23 mei 2010 had deze gepassioneerde verteller (en doener) al eens een mooi beeld geschetst van het manifestatieproces van De Buitenkans, maar het fysiek rondlopen in de wijk en het voelen hoe prettig en gezond natuurlijk (samen) wonen is, is andere koek. We hebben hierdoor een realistisch beeld gekregen van wat er in de aanloop naar de bouw, tijdens en daarna bij komt kijken om een biologisch gebouwde wijk te realiseren. We waren helaas maar met een klein gezelschap maar de mensen die er waren hebben nu helder gevisualiseerd hoe Ekosofia er ongeveer gaat uitzien. Kortom eigenlijk was het gewoon weer een groot succes!

Kijk op http://www.debuitenkans.nl/ voor meer informatie en hier alvast een impressie van ons bezoek.

In de Ekosofia nieuwsbrief van mei komen we ook nog op het bezoek terug. In de eerste week van mei staat deze weer online op de website: http://ekosofia.org/nieuwsbrief.htm.

In mei kunnen alleen leden van Projectgroep Ekosofia Amsterdam deelnemen aan de Expeditie, maar in juni organiseren we weer een excursie open voor het publiek. Kijk voor meer informatie op: http://www.mindz.com/plazas/Ekosofia_Global_/events.

De Board of Advice tijdens ons maandelijkse Naturatorium is bovendien altijd open voor mensen met interesse in deelname aan Project Ekosofia. Tijdens dit Urban Transition Lab presenteren leden van de projectgroep hun ontwerp voor woning en/of onderneming aan een raad van experts en het publiek die op hun beurt feedback en advies geven voor de voortgang. Deze middag is te zien als het epicentrum van het project omdat we hier met elkaar in een constructieve omgeving open source samenwerken aan hoe Ekosofia er in de praktijk zal gaan uitzien. Een boeiende ontwikkeling in “ekoland”! Kijk ook op de link hierboven naar Mindz voor meer informatie en kom meedenken en doen in The Hub Amsterdam, iedere 1e zondag van de maand.

Het eerstvolgende Naturatorium is op zondag 1 mei. Locatie The Hub Amsterdam, Westerstraat 187. Deuren open van 15.00-15.30u, graag op tijd komen. Waardering achteraf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s