Ekosofia Informatieavond Succes

Het vierde Open Huis van Project Ekosofia in The Hub Amsterdam op de Dag van de Duurzaamheid gisterenavond is een succes. Voor een avond was de helft van het Forum in The Hub omgetoverd tot een Raw Food Restaurant waar veertig mensen kennis hebben gemaakt met wat Raw Food Chef Trudy van Oostrum (op de foto links in het midden) toe wil voegen aan Ekosofia. Topkwaliteit en op het gebied van levend voedsel behoort ze bij de beste. Het was een enorme operatie die dankzij vrijwillige hulp van velen, de muzikale begeleiding en sponsoring van The Hub en biologische winkel Estafette geslaagd de avond opende.

Na het diner heb ik een powerpoint presentatie gegeven met 22 slides (11+11) om het project bondig toe te lichten, te vertellen over de aanpasbaarheid van het onderliggende cirkelvormige grit, communitybuilding, de expedities die we met de projectgroep maken, de Green Screen en het maandelijkse Naturatorium en natuurlijk over de fase waar we nu in verkeren met het project. We zijn zo goed als klaar voor de start en zijn benieuwd wat mensen willen toevoegen aan het plan!

Na de presentatie was er ruim tijd om kennis te maken met leden van Projectgroep Ekosofia Amsterdam en vragen te stellen over realisatie en deelname. De Studio van The Hub was door Jorrit en Edward van de bouwcirkel ingericht als informatieruimte voor een prettig gesprek.

Stap voor stap groeien we verder. Het komende half jaar focussen we ons op de maandelijkse bijeenkomst. Dit urban transitie lab dat we Naturatorium hebben genoemd willen we het epicentrum laten worden van ons project. Iedere 2e zondag van de maand gaat van 15.00-15.30u de deur van The Hub open voor geïnteresseerden. Tijdens de Ekosofia Adviceboard maakt een aspirant bewoner of potentieel ondernemer in Ekosofia gebruik van de gelegenheid om zijn of haar plan te presenteren voor een woning of bedrijfspand/plan. Onder leiding van onze experts stelt het het publiek vragen en wordt er advies gegeven om het plan verder te ontwikkelen en manifesteren.

Wanneer je interesse hebt in ons plan voor een zo zelfvoorzienend mogelijke wijk bij Amsterdam voor 300-500 huishoudens en 100-200 bedrijven zien we je graag in The Hub in het Westerhuis aan de Westerstraat 187.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s