Klein Ekosofia 2

Klein Ekosofia 2 begint meer en meer vorm te krijgen. In de nieuwe tuin worden de diverse elementen uit het concept voor Groot Ekosofia geïntegreerd dus permacultuur en biologisch dynamische landbouw en in dit ontwerp speelt het ecokathedrale stapelwerk een grotere rol…

 

 

 

 

 

Dit teeltseizoen beschouw ik zo goed als verloren omdat ik deze zomer nog heel wat uren te buffelen heb voor aanleg van de basisstructuur met de verschillende zones, voor het verslepen van die dikke duizend stenen en het verhuizen van de aarde uit Klein Ekosofia 1 waar ik vijf jaar lang heb gewerkt aan gezonde aarde met stabiele humus. De nieuwe grond is zware bonkige klei en vraagt dus opnieuw een aantal jaren aandacht en wormenwerk. Bij het verplaatsen van deze berg steen voelde ik me de afgelopen  maand voor het eerst echt een stapelaar in de traditie van Le Roy en heeft me een nog dieper begrip gegeven van de meesterlijke uitspraak van Le Roy: “Tijd is de absolute voorwaarde voor alle creatieve processen!”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s