Groengroep Ruigoord

Twee weken terug schreef ik dat ik “bomen ging planten in de “plofzone” van Ruigoord”. Het bleek te gaan om het beplanten van een bed langs een wand die is opgetrokken om het werkgebied van het open veld c.q. festivalterrein van elkaar te scheiden met een groene haag. Ik vond het wel goed klinken, maar het blijft toch feitelijk van de gekke hoe Ruigoord de afgelopen 20 jaar terrein heeft verloren en het ruige natuurgebied waar het door omgeven werd is verdwenen. In die op zich gave film over het wilde leven in Amsterdam wordt dan wel gerept over dat ene orchideetje, maar zonder te vermelden of laten zien dat het zoveel diverser en natuurrijker was! Desondanks blijft het dorp een magische oase en wordt nu dus door inzet van de groengroep -met gelukkig wat steun van de haven!- weer wat groener…

003

Ik zie dan natuurlijk meteen weer mogelijkheden voor het bouwen van een wand/zitrand van oude tegels, stenen en stoepranden langs het bed waar we hebben geplant, al dan niet met een reusachtig “insekten sekte hotel”…

004

En als je het deze stapelaar vraagt zou een heuse ecokathedraal rondom het terrein van en in Ruigoord niet alleen een echte bescherming kunnen bieden als er eens iets ploft, maar ook het dagelijks geluid van de havenindustrie goed kunnen dempen. Naast natuurlijk de enorme ecologische impuls voor het gebied. Bovendien zou Ruigoord als ommuurde tuin voorgoed voor anker kunnen blijven liggen… Maar goed, ideeën te over, tijd te kort dus blijven dromen en “eigen tuin eerst”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s