Baas van de bank

Vorig jaar toen ik de kruidenbank in de natuurspeeltuin op De Eendracht aan het stapelen was kreeg ik van een groep kinderen -die het wel interessant vonden wat ik aan het doen was- de vraag of ik de baas van de bank was… Ik zei ze dat alleen een hond een baas heeft, maar dat ik van deze bank wel de directeur wilde zijn. Met toestemming van de ouders hebben ze een middag mee geholpen met het stapelen van het randje geeltjes onder de zitting van straattegels. Met nog wat hulp van een andere tuinierster en een jong stel heb ik van half juli tot en met eind september 2018 gebouwd.

DSC03498

De verouderde en in verval geraakte speeltuin ging grotendeels op de schop en de ontwerpster -een tuinder die dit ook voor haar werk doet- had in het plan voor de nieuwe natuurspeeltuin ook ruimte gemaakt voor een stapelelement dat zowel te gebruiken is als bank en klein podium. Om te beginnen heb ik eerst een strakke hoek met rafelrand gestapeld en een kwartcirkel van twee lagen tegels zodat ik een fundament had voor de bank…

DSC03533

Vervolgens konden de laatste partijen steen binnen het hek worden verzameld en gesorteerd om met puzzelen te beginnen…

DSC03544

Hieronder een indruk van dit proces van uitzetten, een eerste stapeling maken en dan gaan! Zonder tekening natuurlijk, maar wel met de camera vastgelegd:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na een dikke 50 uur stapelen was de directeur uit gestapeld en de bank onderdeel van de speeltuin.

DSC03695DSC03696DSC03697DSC03693

 

Een gedachte over “Baas van de bank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s