Entree eigen stapeltuin een stap verder…

Afgelopen woensdag en vandaag had ik weer tijd om verder te werken aan de entree en zo een stap verder te komen met de aanleg van de paden en bedden structuur. Na wat schetsen had ik in 2017 een magisch grondplan voor de nieuwe tuin getekend, maar dit voorjaar bij het stapelen van de entree van tuinpark De Eendracht heb ik zonder tekening gewerkt, alleen door te kijken, stapelen, afstand te nemen, eventueel herstapelen, foto’s maken en afstapelen. Op zich teken ik graag grondplannen en in het proces van schetsen kunnen interessante ideeën ontstaan. Voor een tuin in opdracht kan een schets of tekening een klant helpen een beeld krijgen van waar paden en bedden gaan komen en zo’n ontwerp kan dan een vertrekpunt zijn voor de aanleg, maar inmiddels (na 200.000 kilo) heb ik het genoeg in de vingers en voldoende tuinervaring om ter plekke te werken met wat er is en wat zich aandient tijdens het wroeten en stapelen. De proces foto’s die ik maak helpen terug te kijken en ook dan kunnen vormen of toepassingen opkomen. Maar goed “eigen tuin eerst” dus terug naar woensdag:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Om te beginnen heb ik het nieuwe pad langs de met schep getekende lijn uitgediept en daarna heb ik de gebogen lijn met kloostermoppen en de bak aan de binnenkant “molbestendig” bestraat en klaar gemaakt om er zwart grind in te storten. Het verdiepte pad heb ik een bodem van zand gegeven zodat ik daar ook door te bestraten een geul met stenen rand creëer die dan ook weer lastig voor de mol wordt, zeker als er later ook nog schelpen in gestort worden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vanochtend veel met stenen gesleept om ruimte te maken voor het tuinpad, het volgende kweekbed (voor het appelboompje en de vijg uit mijn andere tuin) en daarna de kruidenspiraal, die ik ook ga verplaatsen van mijn andere tuin…. Vanmiddag – met hulp- een grote stapel verplaatst zodat ik de komende weken verder kan met het afmaken van de entree. Morgen zwarte bessen oogsten in mijn andere tuin en geen gehovenier want maandag begint de werkweek weer. Woensdag weer verder wroeten. 2BC

PS Afgelopen week ben ik begonnen aan de pagina Tiny Temple over het hele proces van aanleg van deze tuin vanaf mei 2015 en de bouw van het tuinhuis vanaf mei 2017. Tijdens de zomer graas ik door mijn foto’s om die terugblik te voltooien.

PPS Ik ben tussen de bedrijvigheid door ook bezig met het vernieuwen van mijn website groenegeus.nl. Na de zomer staan hier foto’s op van de tuinen die ik de afgelopen jaren heb omgetoverd tot stapeltuin en de stapelelementen die ik op tuinparken De Ark en De Eendracht heb gebouwd.

PPPS Op zondag 13 oktober organiseer ik een rondleiding over beide tuinparken, met daarbij natuurlijk tijd voor een rondje door mijn tuin en Tiny Temple in aanbouw. Zet deze dag alvast in je agenda als je interesse hebt om meer te weten te komen over ecokathedraal stapelen in Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s