Microklimaatdemonstratie stapelelementen in Tuinen van West zondag 13 oktober op De Ark en Eendracht in Amsterdam Geuzenveld

Demonstreren betekent voor mij vooral laten zien hoe het ook kan… Op zondag 13 oktober ben je van harte welkom bij de rondleiding langs de bonte verzameling microklimaten die ik vanaf eind 2013 in Tuinen van West heb gebouwd, geïnspireerd op het werk van Louis Le Roy. Voor mij is de vraag niet meer of we in Amsterdam een echte ecokathedraal kunnen bouwen, maar wanneer beginnen we er mee? Ben je benieuwd naar dit idee maak dan zondag wat tijd vrij en kom kennis maken.

In de winter van 2013-2014 heb ik op moestuinpark De Ark tien vrachtwagens met oude straattegels uit de wijk Geuzenveld hergebruikt voor het stapelen van ecokathedrale elementen. Op tuinpark De Eendracht -dat op steenworp afstand ligt van De Ark- heb ik vanaf 2015 meerdere elementen en objecten gestapeld, ook hier met hulp van andere tuinders en vanaf 2017 ben ik op dit park begonnen met de zelfbouw van een duurzame tiny temple en aanleg van een eetbare ecokathedrale tuin.

IMG_3748

De rondleiding langs deze stapelelementen en-objecten begint bij De Ark, waar we om 15.30u verzamelen bij de poort op de parkeerplaats aan de Nico Broekhuysenweg 7 in Amsterdam. Om 16.00u begint de wandeling die (afhankelijk van de opkomst en het weer…) na een uur of twee zal eindigen bij/in het clubgebouw op volkstuinpark De Eendracht.

Na afloop van de wandeling wordt binnen kort nog wat filmmateriaal vertoond over het denken en doen van Le Roy -de bouwer van de Ecokathedraal in Mildam- en is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten en vooruit te denken over de bouw van een ecokathedraal in Amsterdam. Nu al geïnteresseerd? Kijk dan op https://www.ecokathedraal.nl/nl/

Tot zondag de 13e!

PS Er zijn geen kosten verbonden aan de rondleiding en je hoeft je niet aan te melden. Wel fijn als je op tijd bent en niet onbelangrijk: bekijk BIJ SLECHT WEER de dag van te voren nog even deze blog om te zien of de rondleiding eventueel een week verplaatst wordt…

PPS Kan je niet maar ben je wel benieuwd of wil je al actief je steentje bijdragen dan is er op 31 oktober in Heerenveen het jaarlijkse Tijd Symposium georganiseerd door Stichting Tijd: https://www.stichtingtijd.nl/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s