Het onnatuurlijke normaal… 1+19 CoVids

Liever had ik vandaag een bericht gedeeld over het constructieve ekomonnikenwerk dat ik op 12 kilometer sociale afstand op 300 vierkante meter Moeder Aarde verzet. Goed Garden & Crafts nieuws volgt, maar ik ben juist vandaag niet naar de tuin gegaan om  wat perspectieven te delen over de absurd korte tijd waarin het abnormale in hoog tempo tot normaal verwordt. Ik ben geen journalist en zeker geen academisch specialist. Waar zijn de methodologen trouwens in de hele discussie?! De HSAO studie Vormgeving & Communicatie heeft me opgeleid tot vormgever en generalist voorlichting/public relations. Ik ben vormgever geworden en werk in een natuurvoedingswinkel.

Vrij snel na dat het door de WHO tot pandemie gekroonde griepvirus de wereld in haar greep kreeg ik Propaganditis en ben ik -op de persconferenties na- afgehaakt bij de publieke omroep en op het internet gaan rondkijken. Het gegoochel met cijfers en grafieken (hockeystick) lijkt verdacht veel op wat gebeurt bij de klimaatgekte, andere geluiden worden gewoon niet gedeeld door de reguliere nieuwstovenaars uit Medea… en stelselmatig voor nepnieuws of gek uitgemaakt.

Vanuit mijn stedelijke cubical “vier” ik 75 jaar vrijheid met vooruitzicht op Lockdown 2 en 3 in het kwadraat. Sinds de crisis van 2008 werd het al steeds moeilijker om rond te komen en de laatste twee jaar ben ik op de armoedegrens gestuit. Ik voel me nog wel vrij (en gesteund door toeslagen) gelukkig in onze delta c.q. Mokum te wonen. Bovendien heb ik de laatste tijd door het stralende weer de ruimte  gehad om in mijn tuin in normale stilte -zonder vliegend tuig- verder te bouwen aan een gezond microklimaat. Tegelijkertijd zie ik dat wereldwijd de vrijheid bruut wordt ontnomen van mensen in voorheen al onvrije landen en vrees dat het ergste nog moet komen. Voor de crisis leek de global garden al omgevormd tot een gated community paradise voor de 1% en een gevangenis met open deuren voor de rest.

De War on Covid-19 lijkt wel een volgende steen  van een kwaadaardige stapeling van de “oorlogen” tegen drugs, terrorisme, privacy, natuurvoeding en een vrije ontwikkelingsweg van de mens. Is er een Total War on Nature gebrouwen en verkocht als de War of the Worlds? Staan we aan de vooravond van een globale technodictatuur?

 

Deze vastloper roept toch te veel vragen op? En van de hoeveelheid angst die WHO, VN, politici, deskundigen en reguliere media ook in deze crisesgrond hebben gezaaid kan toch niet anders dan een doodzieke wereldbevolking worden geoogst? Waar is nog tegenlicht te vinden, een krachtiger tegengeluid van specialisten op allerlei gebieden? Kunnen we samen vrij verder in co-creatieve cirkels of blijven we co-destructieve piramides onderhouden?

Nu de machine tot stilstand is gekomen is er -als je weer angstvrij bent- tijd om een andere ordening van het leven voorstelbaar te maken en vorm te geven. Met deze videos wil ik alleen maar wijzen op andere perspectieven op dit schimmige en ademontnemende  fenomeen. Hopelijk voel je ergens een spoor van aansluiting op ge-zon-d verstand en verdampt de angst om weer plaats te maken voor een open kijk op hoe nu verder…

 

 

Een journalistieke held: http://johnpilger.com/videos/the-new-rulers-of-the-world.

 

 

 

 

 

 

Vandana Shiva over het belang van een gezonde bodem, humus, zaadpatenten en de kracht van de grassroots beweging en over de draak die zijn -gestolen- computersysteem niet eens virusvrij kon maken:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kopergroene draad van deze post: Hoe houden we de gemeenschappelijke tuin vrij van Demagoochelaricus Aureus Spuria, Calysgia Serpens Sativa, Somniferum Propagandis Neglectum, Populista Borealis Vulgaris? En de eigen tuin vrij van deze  Helianthus Annuus Depressivum, het groene gifklokje, wanhoopswortelkruid en Sempervivum Aanmereetja?

 

“Waar willen we eigenlijk vrij van zijn, wat doen we met onze tijd in deze tijd?”