Vrijheidsmars Amsterdam

Ik heb me vanmiddag toch maar weer eens aangesloten bij een demonstratie, de vrijheidsmars tegen de spoedwet en de lock-down maatregelen. De sfeer was relaxed, het was fijn bekenden te zien, een normaal gesprek te hebben over het abnormale en met vele honderden licht verzet te bieden. Begin jaren negentig ben ik voor het eerst naar een demonstratie gegaan, maar na een aantal keer heb je wel gezien hoe het een en ander werkt en ook hoe uiteindelijk het onrecht maar matig of niet is verholpen. Het feit dat er ooit een wet is gemaakt om een demonstratie te regelen zegt natuurlijk veel, voor die tijd had demonstereren meer of echt effect. Nu zeker ook nog als je maar met genoeg mensen komt opdagen…

“Voorop en vooruit, verdoem de oorlog bezweer de vrede!” Simon Vinkenoog