Korte metten maken

Op Weltschmerz is gisteren deze scherpe kompleetpreek gedeeld van Danny Jones van de Northlake Baptistenkerk in Georgia. Een gesprek tussen Peter Limberg (stoïcijn) en Jonathan Pageau (orthodox christen) dat ik van de week heb gezien sluit hier mooi op aan.

En terwijl ik dit interview zat te luisteren moest ik denken aan de begindagen van You Tube toen de video’s niet langer dan tien minuten waren en vaak traag draaide of vastliepen, maar waarmee je al wel je eigen tv-avond kon samenstellen met lezingen documentaires films en muziek van over de hele wereld. In die tijd heb ik wel eens een lezing gezien van Walter Veith (een zevende dag adventist) die het in verband met 9-11 toen al had over een nieuwe wereld orde. In het gesprek met Martin Smith gaat hij in op de huidige ontwikkelingen in de wereld, kortom opnieuw een ander christelijk perpsectief op dezelfde satanische sheit. Het is weer bijna anderhalf uur, maar een bijzonder tegengeluid in de seculiere storm.

Vorige week kwam ik deze lange maar boeiende zit tegen in het digitale akashaveld, een reis terug in de tijd naar 1967. Op het web zag ik dat Myron Fagan als een van de eerste conspiracy thinkers is bestempeld en als ik het goed heb was het een (bekeerde) joodse man met een christelijk perspectief en een felle anti-communist. Fagan is wel weg gezet als mislukt film en theater maker. In de lezing (hij was toen circa tachtig jaar) gaat hij terug naar het einde van de negentiende eeuw om de ontwikkeling van een wereld regering te duiden. Fasci-nerend vaccinerend!

Als uitsmijter na dit alternatieve kat-en-gis-musje een terugkeek naar andere tijden: