Pieter Stuurman met Ad Broere over een parallelle samenleving en de menselijke maat

Gespiegeld van Café Weltschmerz, 7-2-2021 (57min). We moeten het zelf gaan doen. Particulier eigendom verdwijnt, contant geld verdwijnt, individuele vrijheid wordt ons afgenomen: volgens onafhankelijk econoom en auteur Ad Broere ontwikkelt de wereld zich richting een totalitair controlesysteem. De coronacrisis versnelt deze ontwikkeling. “Er wordt ons afgeleerd om op onszelf te vertrouwen, op ons eigen immuunsysteem. We moeten ons verlaten op medische systemen net zoals we ons in de economie moeten laten sturen door digitale technologieën. Het eigen beoordelingsvermogen wordt uitgeschakeld.”

Wat valt hiertegen te doen? Broere pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid en het opzetten van parallelle economische systemen met een eigen munt (zonder rente) waarin mensen elkaar steunen en inzetten op lokale bedrijvigheid. “Ga niet in gevecht met het systeem, maar steun elkaar en blijf vastbesloten,” is zijn advies.

Broere is auteur van diverse boeken – Geld in de Bijrol, Geld Komt uit het Niets, en het nieuwe e-boek Eilandeconomie. Meer informatie vindt u op zijn website www.adbroere.nl.

Voor informatie over zijn initiatief voor een parallelle samenleving kunt u een abonnement nemen op zijn nieuwsbrief (2 euro per maand), u krijgt dan ook een aantal van de reeds gepubliceerde nieuwsbrieven toegestuurd die over dit onderwerp gaan.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Abonneer je dan hier: https://www.bitchute.com/channel/cafe-weltscmerz/.