Van vrijheid en verantwoordelijkheid | Sven Hulleman

Gespiegeld van Een Oorlog Reeds Verloren 28-2-2021 (27min). Er is sinds het begin van de coronacrisis en de overheidsmaatregelen om deze te bestrijden al een hoop gezegd over de betrouwbaarheid van de statistieken waarop de overheid haar beleid baseert, over de effectiviteit van dat beleid en de belangenverstrengeling die erachter schuil lijkt te gaan. Van meet af aan werden critici weggezet als halve garen en complotdenkers en stuitte elk verzet tegen de maatregelen op die ene, onverwoestbare verdediging: de volksgezondheid. Het is de ultieme legitimering gebleken om de bevolking rechten en vrijheden te ontnemen; een zorgwekkend groot deel van de bevolking lijkt het zelfs toe te juichen.

De democratische rechtsstaat Nederland wordt door zijn eigen regering afgebroken en in de managementcultuur van de hedendaagse politiek lijken de verantwoordelijken geen enkele rekenschap af te hoeven leggen. In de bureaucratische wirwar van instituties en wetgeving wordt de verantwoordelijkheid zo vaak doorgeschoven dat zij verweesd raakt – en Den Haag de handen blijft wassen in onschuld. Rekenschap zal echter hoe dan ook afgelegd moeten worden – en de politiek heeft haar zondebokken al lang en breed opgelijnd staan.

Links: VN-baas: mensenrechten lopen gevaar door coronapandemie: https://www.nd.nl/nieuws/varia/102131…​ De Jonge woedend op Van Haga: ‘Dit is gevaarlijk!’: https://youtu.be/fFroXh1IYuA​ Zwitserland wil van AstraZeneca-vaccins af: te onbetrouwbaar: https://joop.bnnvara.nl/nieuws/zwitse…​ Neem het niet!: https://nl.wikipedia.org/wiki/Neem_he…​ C3.AI: Explained! Is Enterprise AI the Future? | Palantir’s Competition | Tom Siebel’s Next Big Bet!: https://youtu.be/LOdnpnd6VgY​ De Corona Vaccin Voorlichtingscampagne voor de rechter – Viruswaarheid tegen de Staat (Deel 1): https://youtu.be/vH3dGIYz90g​ De Corona Vaccin Voorlichtingscampagne voor de rechter – Viruswaarheid tegen de Staat (Deel 2): https://youtu.be/VjetXqg_hsA​ ‘In de coronacrisis is sprake van fascisme zonder dat er fascisten zijn’: https://www.trouw.nl/religie-filosofi…​ Studio ingericht met dank aan: https://cd-rek.nl/​ Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen. Bezoek de webshop op https://nooit.nl/shop/​ of ga naar https://eenoorlogreedsverloren.nl/ste…​ Naast YouTube zijn wij uiteraard op meer kanalen te vinden. Voor een overzicht van onze eerdere publicaties en waar deze te vinden zijn, kijk op https://eenoorlogreedsverloren.nl

Een Vrede Reeds Gewonnen: https://www.youtube.com/channel/UCAS0LUTPa7b5l1pCJK7RqsQ.