Marcelle Sla met Edwin Selij – Hoe kom je uit de hypnose van angst?

Gespiegeld van New Leadership Academy, 24-12-2020 (64min). ‘Het beste tegengif voor angst zijn opties’, zegt Edwin Selij, directeur van het grootste hypnose instituut van Europa. En: ‘Je hebt geen probleem. Je doet het. Ik haal mensen uit de hypnose die mensen hun probleem noemen.’ Hoe hij dat doet, vertelt hij in deze aflevering van de New Leadership Podcast.

In dit openhartige gesprek met Marcelle Sla praat hij onder meer over de kracht van de juiste suggesties. Over het kiezen van je eigen verhaal in plaats van het (onbewust) herhalen van de verhalen die je meekreeg uit je jeugd, uit je gezin van herkomst, vrienden, school, sportclub of kerk. Over hoe onbewuste overtuigingen ertoe kunnen leiden dat je keer op keer een oud programma ‘afdraait’. En het verlammende effect van schuldgevoel.

Op de website van het Hypnose Instituut Nederland noemt Edwin zichzelf ‘een rebel die strijdt tegen de Gevestigde Orde die bang wil maken, wil drogeren en die graag wil dat iedereen hetzelfde wordt.’ De DSM-5, het boek met psychiatrische aandoeningen dat sinds 1950 tien keer zo dik is geworden, stak hij in de fik. Waar komt zijn felheid tegen labels vandaan en welke oplossingen kan hypnose volgens hem bieden in de gezondheidszorg?

Andere onderwerpen die in dit inspirerende gesprek aan bod komen zijn: – De macht van de dokter en zelfgenezing. – Edwin’s verslaving en hoe hij van het ene op het andere moment stopte met gebruiken. – De kracht van humor en entertainment in coaching en therapie – Het vergroten van weerbaarheid in plaats van veiligheid – Wat is normaal en wie bepaalt dat? – Hoe ziet een mooiere wereld eruit volgens Edwin en wat is de rol van het onderwijs? Geniet ervan!

Boek winnen? We mogen 5 gesigneerde exemplaren van Edwins boek ‘Breek je vrij’ weggeven. Kijk op https://www.newleadershipacademy.nl/o… hoe je kans maakt op dit inspirerende boek vol praktische wijsheden.

Connect met Edwin Selij: https://www.hypnoseinstituutnederland.nl

Website: https://edwinselij.nl/

Video’s Edwin Selij: https://www.youtube.com/user/HypnoseInstituut

Connect met de New Leadership Academy: https://www.newleadershipacademy.nl

Connect met Marcelle Sla: https://www.linkedin.com/in/marcellesla/ https://www.instagram.com/marcellesla/ https://www.facebook.com/marcellesla/