Over de echte financiële ramp van dit tijdperk – Paul van Liempt in gesprek met econoom Edin Mujagic

Gespiegeld van De Nieuwe Wereld, 12-6-2021 (41min). Paul van Liempt in gesprek met Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV vermogensbeheer, over diens aankomende boek: Keerpunt 1971. “We zijn aan het einde van een transitieperiode.” Wat hebben Bitcoin, de crisis van 2007 en de opkomst van het populisme met elkaar te maken? Alle vonden zij hun oorsprong in 1971, het jaar dat president Richard Nixon besloot de goudstandaard los te laten. Daarmee verwijderde hij in feite de hoeksteen van het economische model van na de tweede wereldoorlog. Het gevolg? Stagnerende lonen en toenemende inflatie. De oplossing? Daarover heeft econoom Edin Mujagic wel wat ideeën. Hij schreef een boek over dat kanteljaar 1971, en voorspelde daarin de komst van een nieuw economisch tijdperk. “Het spel is uit,” zegt hij tegen Paul van Liempt, aan tafel bij de Nieuwe Wereld.

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek

De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland. Volg ons! Website: https://www.denieuwewereld.tv​​​​​​​​​​ Twitter: https://twitter.com/De_NieuweWereld​​… Wil je ons steunen? Dat kan hier: https://www.whydonate.nl/donate/denie…