Oud-docente rechten (UVA): ‘Dit riekt naar een dictatuur!’ Maria-Louise Genet & Laura Hos @ Weltschmerz Next

Gespiegeld van Café Weltschmerz (32min). Weltschmerz Next is een nieuw vast onderdeel van het YouTube kanaal Café Weltschmerz. Weltschmerz Next is bedacht door een groep jonge mensen die kritisch zijn op de huidige gang van zaken in de wereld.

In deze video gaat Laura Hos in gesprek met Maria-Louise Genet, oud-docente rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Maria-Louise vertelt over haar ervaring als docent in tijd van de ‘corona-crisis’, haar ontslag bij de UVA en het klimaat dat heerst onder academici. Daarnaast gaan Maria-Louise en Laura in op belangrijke aspecten van het recht van het afgelopen jaar, waaronder de draconische spoedwet.

Maria-Louise heeft dankzij haar ervaring als docent een initiatief opgezet waarmee ze een nieuwe draai kan geven aan onderwijzen. Geïnteresseerden kunnen voor een relatief laag bedrag meedoen aan zoom-avonden of cursusdagen om over specifieke onderwerpen meer te weten te komen. Zo heeft Maria-Louise al een cursus gegeven met de naam: ‘Hoe wordt ik mijn eigen jurist?’. De website is momenteel in ontwikkeling, maar de naam kan wel alvast onthouden worden ‘De Vrije Mens Academie’.

VIDEO: https://odysee.com/@CafeWeltschmerz:f/oud-docente-rechten–uva—-dit-riekt-naar-een-dictatuur—maria-louise-genet—laura-hos:0

Weltschmerz Next is naast dit YouTube kanaal ook te vinden op:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/weltschmerz-next2/
Facebook: https://www.facebook.com/weltschmerznext
Instagram: https://www.instagram.com/weltschmerznext/

De teamleden van Weltschmerz Next zijn te bereiken en te volgen via Instagram:
Laura Hos: @laurahoss
Duncan Robles: @duncanrobless
Joey Baten: @joe.s.flow
Laila Mol: @lilahartist
Kees van Rengs: @kieuske

Ben jij of ken jij een enthousiast nieuw teamlid voor Weltschmerz Next die beschikt over edit-skills? Stuur dan een mail naar weltschmerznext@gmail.com

Stay tuned, er volgt snel meer content!