Potkaars’ verslag van de Koffieslag demonstratie Amsterdam met ‘Veter-aan’ (het Veteranenlied door Ukes for Freedom)

Gespiegeld van Potkaars, 17-1-2022 (45min). De Ukes for Freedom maakten een lied over de oud militairen en veteranen van in het gelid voor vrijheid. Wijnand zingt: “Politie, kijk naar je laars, je hebt geen veter aan”. Het Olympisch stadion in Amsterdam is één van de drie startpunten van gelijktijdige marsen naar het Museumplein waar twee januari jl. nog met geweld tegen demonstrerende burgers werd opgetreden.

Het gat in moreel gezag dat de politie organisatie met zulk optreden laat vallen (en wat de oud-militairen oppakten), is de kern van dit lied. “Je hebt geen veter-aan”: je opdracht is dienstbaar te zijn maar met je wapenstok in je hand sta je eigenlijk in je blote kont en je veters zitten los.

Niet alleen Potkaars doet verslag, ook één Vandaag maakt er een reportage. Saillant dat Derk Boswijk, van het CDA er te gast zegt te zijn maar nog altijd niet heeft gereageerd op de uitnodiging om in Potkaars te komen uitleggen wat zijn bezwaar is tegen in het gelid voor vrijheid.

Achtereenvolgens zie je interviews met Arie Paap, Marloes Vis van Heemst en Morry Krispijn over zijn aangifte samen met tienduizenden andere Nederlanders, tegen Hugo de Jonge.

Sfeerbeelden, straatinterviews en muziek met veel vrolijkheid en saamhorigheid van tienduizenden mensen op het Museumplein.

VIDEO: https://odysee.com/@potkaars:f/20220116-Demo-Amsterdam-Oplympisch-Stadion4.Movie-1:f

Artikel /links: https://potkaars.nl/blog/2022/1/17/veter-aan-veteranenlied-op-de-koffieslag-demonstratie-amsterdam-16-januari-2022